De beste restaurants volgens Timothy Dupont

Timothy Dupont en Cindy Ravets © RN
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Nokere Koerse 2016 is voorlopig de enige grote koers op het palmares van Timothy Dupont, maar misschien wordt 2018 wel hét boerenjaar van de Bredense spurtbom. Momenteel is hij zich volop aan het voorbereiden op de voorjaarsklassiekers, onder meer met een ploegstage in Spanje. Aan zijn eetgewoontes zal het niet liggen, want Timothy kiest steevast voor degelijke restaurants als favoriete adresjes.

Eten bij beste maat

De beste restaurants volgens Timothy Dupont
© GKM

“Als er één restaurant is dat ik zeker moet vermelden bij mijn restauranttips, dan is het wel De Sauteuse in Middelkerke. Zaakvoerder Dieter Pylyser is een zeer goeie maat van mij, zo niet mijn beste maat. Geregeld gaan we ook samen fietsen. Hij weet dus hoe hij coureurs in de watten moet leggen. Het eten is er heel lekker, je hebt er veel keuze en de inrichting is er supergezellig.”

www.facebook.com/De-Sauteuse

Steak met speciale saus

De Caricole.
De Caricole.© IV

“Het heeft een tijdje geduurd vooraleer ik weer op de naam kon komen, maar restaurant Caricole in Oostduinkerke mocht zeker niet op dit lijstje ontbreken. Zaakvoerster Elke Pillen is een kennis van ons. Samen met Valérie baat ze het restaurant subliem uit. Als we ernaartoe gaan, kies ik meestal voor een steak. Die wordt klaargemaakt met een speciale saus, zeker en vast een aanrader. Ook de entrecote is er heel lekker.”

www.caricole.be

Italiaans in de buurt

Pizzeria Taralluci
Pizzeria Taralluci© Benny Proot

“Ik woon zelf in Bredene en vind het gemakkelijk als ik me niet te ver hoef te verplaatsen om op restaurant te gaan. Als ik in eigen gemeente uit ga eten, dan kies ik vaak voor Tarallucci in de Kapelstraat. Dat is wel meer iets voor liefhebbers van de Italiaanse keuken. De pizza’s zijn er alvast overheerlijk. Ze worden vers gebakken in een steenoven en zijn rijk belegd met verse ingrediënten, en dat vind ik wel belangrijk.”

www.tarallucci.be

Spaghetti of wok

't Waterhuis
‘t Waterhuis© BENNY PROOT

“Ook restaurant ‘t Waterhuis in Oostende is niet ver van mijn deur, dus wordt het vaak gekozen als we last minute nog beslissen om uit te gaan eten. We kennen ook goed de uitbaters, maar dat is zeker niet de enige reden waarom ik dit restaurant zou aanbevelen. Meestal kies ik er zelf voor spaghetti of een wokgerecht en ik moet zeggen: ze hebben mij nog nooit teleurgesteld.”

www.waterhuisoostende.be