Le Mas de mon Père ‘C comme ça’ 2015 Aude, Frankrijk

Redactie KW

De jonge Frédéric Palacios startte zijn kleine wijndomein in 2005. Hij bewerkt slechts 5 ha, omdat hij dan alles zelf kan doen en ook zijn biologische wijnbouw strikt kan opvolgen. Op vandaag wordt hij aanzien als een van de beste wijnmakers in de Aude.

Alle wijngaarden liggen in de regio rond de middeleeuwse stad Carcassonne. Deze C comme ça is gemaakt van 120 jaar oude carignan druiven. Wat een diepgang heeft deze wijn. Gun hem een uurtje rust in een karaf en je wordt beloond met stuivende aroma’s van braambessen en donkere kersen. Wat later ruiken we viooltjes, verse tijm en een hint van peper. De smaak is levendig en sappig met presente, maar edele tannines. Serveer hem met lamsbout, gegrilde ribstuk of gewokte stukjes eendenborst met zuiderse specerijen.

Frank Devos ‘Pure Wijnen’ Moorsele, 13,50 euro.