Lara Taveirne: "Op feesten speel ik het liefst de rol van muurbloem"

02/11/18 om 07:15 - Bijgewerkt op 30/10/18 om 17:43

Voor wie haar boeken leest, zal het niet verrassend klinken: Lara Taveirne heeft ook een donkere kant. En iets als feesten haalt die alleen maar meer naar boven. "Hoe hard ik tijdens een feest ook zoek naar vrolijkheid in mezelf: ik vind ze niet. Het liefst kijk ik dan nog vanop de zijkant toe, naar hoe de gasten elkaar proberen te overtroeven."

Vier jaar heeft Lara Taveirne aan haar derde roman, Kerkhofblommenstraat, geschreven, zichzelf af en toe inpeperend dat dit echt de laatste wordt. Want het verhaal kostte haar veel zweet en af en toe zelfs een traan. Het boek ligt er, netjes op tijd voor de Boekenbeurs, en wordt goed onthaald. Hoog tijd voor Lara om het feestbeest in zichzelf los te laten, zou je denken. Ze lacht: "In tegenstelling tot wat velen lijken te denken, ben ik helemaal geen fuifnummer. Ik ben inderdaad nogal open naar anderen toe en vrolijk van aard, en allicht daardoor zien ze mij als een echte mensen-mens. Maar het tegengestelde is waar."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!