Koers in tijden van oorlog

18/05/18 om 14:33 - Bijgewerkt om 14:42

Wat koersen en de Eerste Wereldoorlog met elkaar gemeen hebben? Meer dan je denkt. Patrick Cornillie, journalist en auteur van fietsgidsen en wielerboeken, bundelde tal van meeslepende oorlogsverhalen met de wielerhelden van toen in de hoofdrol in het boek 'Koersen in de Groote Oorlog' én in de tentoonstelling die in het Centrum Ronde van Vlaanderen te zien is.

Toen het Centrum Ronde van Vlaanderen bij Lichterveldenaar Patrick Cornillie aanklopte om een tijdelijke tentoonstelling over wielrennen tijdens de oorlogsjaren 1914-'18 samen te stellen, had niemand er een idee van welke schat aan authentieke maar veelal vergeten verhalen hij zou opdelven. Hij bundelde het materiaal in het boek Koersen in de Groote Oorlog: "Geen wetenschappelijk werk", benadrukt de auteur, "wat niet wegneemt dat alle informatie die je erin vindt authentiek is. Het was in de eerste plaats mijn bedoeling een vlot leesbaar boek samen te stellen, met boeiende, waargebeurde verhalen, gestaafd door feiten over de oorlogsjaren en hoe het wielergebeuren ook toen ondanks alles doorleefde."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!