Kleur en beweging domineren de kapseltrends voor 2018

Philip Noppe ziet een grote evolutie in mannenkapsels: "Jonge mannen zijn trotser en durven kiezen voor meer speciale kapsels." (Foto Stefaan Beel) © STEFAAN BEEL
Nancy Boerjan

De Roeselaarse kapper Philip Noppe viel met zijn creaties al drie keer in de prijzen tijdens de Hairdressers Awards, een wedstrijd die uitgeschreven wordt voor alle kappers in België en Luxemburg. In 2015 werd zijn salon verkozen tot het meest klantvriendelijke in Vlaanderen. En sinds vijf jaar is hij Belgisch ambassadeur voor Label M; regelmatig volgt hij in dat kader intensieve opleidingen aan de bekende Toni&Guy Academy in Londen. Een van zijn kapsels haalde zelfs het jongste lookbook van Toni&Guy. Philip is dus uitstekend geplaatst om ons de nieuwste kapseltrends voor te stellen.

“Welk kapsel iemand goed past, is in de eerste plaats afhankelijk van hoe die persoon eruitziet en van diens persoonlijkheid”, benadrukt Philip. “Ook de job die iemand uitoefent, vind ik van belang. Iemand die dagelijks met een computer werkt, knip ik geen halflange pony die voor de ogen valt bijvoorbeeld. Maar rekening houdend met die gegevens, kan je natuurlijk wel inspelen op de trends.”

In 2018 krijgt de pony alle aandacht, wordt heel veel gespeeld met kleur en is beweging hét modewoord. De permanent wordt al een tijdje opnieuw gepromoot en zet nu helemaal door: “Kunstmatige krullen blijven iets waar je voorzichtig mee moet omgaan, maar ze zijn helemaal terug van weggeweest”, aldus Philip.

De trends ogen gedurfd, maar dat betekent niet dat alleen jonge vrouwen ermee weg komen volgens hem: “Je hoeft een kapsel zoals dat op een foto staat niet klakkeloos te kopiëren, je kan je er wel op inspireren om voor om het even wie een hedendaagse look te creëren.”

Bij de mannen verdwijnen opgeschoren haarpartijen stilaan uit beeld, “we keren terug naar een cleane look, de kapsels worden opnieuw iets langer”. Wie vasthoudt aan een baard, laat die strak in vorm knippen.

Alle kanten op

Kleur en beweging domineren de kapseltrends voor 2018

De pony is helemaal terug van weggeweest. Van een liefst niet te grafisch of strak geknipte bob tot een pony waarmee je alle kanten op kan, dus ook omhoog. Zelfs vrouwen met lange kapsels zetten de schaar erin!

Kleur en beweging

Kleur en beweging domineren de kapseltrends voor 2018

In 2018 spelen kappers voluit met kleuren. Pastelkleuren zijn daarbij populairder dan ooit. Strakke kapsels maken plaats voor coupes vol beweging en structuur, zelfs met gedurfde ondersnitten.

Iets van opgestoken

Kleur en beweging domineren de kapseltrends voor 2018

Opsteekkapsels en vlechtwerk zijn helemaal in en lang niet alleen voor chique feestjes. Ook in het dagelijkse leven wordt er gevlochten dat het een aard heeft, en leuke haaraccessoires horen daar natuurlijk ook bij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier