"Kinderen die níét slapen, dat hakt er echt in"

05/10/18 om 07:15 - Bijgewerkt om 08:40

Auteur Isabel Boons uit Vladslo schreef jarenlang allerlei boeken over alcohol, maar pakt nu uit met Van gin tot pap, naar eigen zeggen 'de ultieme survivalgids voor het opvoeden van kleine monsters'. "Het is oké om te zeggen dat je je kinderen af en toe achter het behang wil plakken."

Het is geen geheim dat kinderen je leefwereld, hormonen en slaapritme omgooien, maar voor Isabel Boons voelde die switch extra confronterend. De geboorte van haar eerste kind zorgde voor een aardverschuiving, zo zegt ze zelf, het tweede voelde aan als een orkaan door haar hoofd en huishouden. "Mijn vrouw en ik hebben heel bewust gekozen voor kinderen en ik kan niet eens beschrijven hoe graag ik hen zie, maar alles is veranderd. Je hebt een sociaal leven, je vrijheid en opeens zit je op een soort eiland en heb je geen uitlaatklep meer. Dat voelde ik ook heel hard bij enkele vrienden en andere jonge ouders. Bovendien waren onze beide kinderen behoorlijke nacht...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!