“Kerstshoppen in Amsterdam”

© IV
Nancy Boerjan

Voor Eliza De Waele, die ons maandelijks voorziet van leuke woonideetjes, kan het niet gauw genoeg Kerstmis zijn. Weken op voorhand bereidt ze de feesten voor en deze keer kijkt ze er extra naar uit: eindejaar viert ze dan voor het eerst met dochtertje Lucet!

Hoe vier jij straks Kerstmis en Nieuwjaar?

“Kerst is steevast een familieaangelegenheid. Kerstavond brengen we door bij mijn familie en kerstdag bij de familie van mijn vriend. Samen zijn, lekker eten, pakjes openmaken… Ik geniet daar enorm van. Oudejaarsavond vieren we dan meestal met vrienden, of mijn lief en ik trekken eropuit. Dit jaar wordt dat misschien een beetje anders, omdat we voor het eerst mogen vieren met ons dochtertje Lucet. Wat het precies wordt, daar zijn we nog niet helemaal uit. Maar leuk wordt het zeker!”

Jouw feestgevoel; hoe zit het daarmee?

“Ik ben echt gek op kerst! De hele aanloop, de sfeer die errond hangt: I’m a sucker for Christmas! Meestal ga ik ook met mijn mama ergens kerstshoppen. We plannen daarvoor deze keer begin december een trip naar Amsterdam. Ik kijk er alweer zo naar uit! Voorts doe ik af en toe een kerstmarktje en ons hele huis wordt aangekleed met allerlei kerstdecoratie.”

“De hele aanloop, de sfeer die errond hangt: I’m a sucker for Christmas!”

Heb je een herinnering aan een bijzonder feest?

“Vroeger, toen ik nog een kind was, vierden we Kerstmis met de hele familie, bij mijn oma en opa thuis. Dat was zo’n gezellige bende… Kalkoen, kerstbuche en nieuwjaarsbrieven, het waren feesten met alles erop en eraan. Nadien deden mijn mama, tante en oma gezamenlijk de afwas. En ikzelf vond toen niks leuker dan Dreft in mijn opa’s haar te smeren terwijl hij zijn middagdutje deed! Die feesten, dat was altijd een groot plezier.”

Welke cadeautjes krijg je graag? En geef je zelf het liefst?

“Ik ben vooral een gever. Had ik een grote zak geld, dan gaf ik iedereen wel twintig cadeautjes. Ik kan mezelf echt verliezen in het uitzoeken van dat ene perfecte pakje voor iemand, en vind het een geweldig gevoel als de ontvanger er dan heel blij mee is. Ontvangen is ook leuk. Een persoonlijk cadeautje, iets recht uit het hart gegeven, is voor mij per definitie een topper!”

Wat trek je straks aan voor de feesten?

“Meestal ga ik last minute nog iets kopen. En dat is dan vaak zwart en een jurkje. (lacht) Maar deze keer ben ik er tijdig bij. Deze feestoutfit vond ik bij Mira in Koksijde.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier