Johan Verminnen: "Mijn leven is geen kabbelend riviertje"

03/08/18 om 10:07 - Bijgewerkt om 10:17

Geen oudejaarsavonden, verjaardagen of Valentijn. Wel Oostende voor Anker en de Paulusfeesten. Het is feest voor Johan Verminnen als hij op een podium staat. Of... als hij een boot in het vizier krijgt. Een vreemde combinatie lijkt dat. Of misschien ook niet voor een man die kapitein op de lange omvaart wilde worden maar zanger werd.

Het zal zijn publiek niet verbazen dat Johan Verminnen zichzelf 'geen man van toeters en bellen' noemt. Want als er op de zanger één etiket te plakken valt, is het dat van de melancholie, een sentiment dat zich maar moeilijk tot toeteren leent. De plek waar we met hem hebben afgesproken, het Oostendse Hotel du Parc, past wonderwel in dat plaatje. "Ik kom hier graag", vertelt hij. "Het is een heel mooi café, met een rijke geschiedenis." Hier wil hij wel samen met ons op zoek naar zijn 'feestgevoel': "Oostende zelf is voor mij in die zin een feest omdat het gelijk staat aan ontsnappen. Ik heb hier al tien jaar een appartementje waar ik tot rust kom."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!