"Je uitleven op een feest getuigt van respect!"

14/09/18 om 07:15 - Bijgewerkt op 13/09/18 om 14:23

Martine Jonckheere overleefde een moeilijke jeugd, borstkanker, het verlies van haar zus, een spraakmakend ontslag als actrice en een hoop venijnige commentaren. "Ik wou dat mensen eens wat vaker keken naar mij als mens, in plaats van naar wie ze dénken dat ik ben. Als ik feest, dan doe ik dat met overtuiging, maar moet ik daarom op elk vlak als losbol weggezet worden?"

"Feest? Geef mij een glas champagne en het is al feest voor mij!" Martine Jonckheere lacht uitbundig, maar voelt zich een tel later al geroepen om het beeld dat ze daarmee oproept te nuanceren: "Denk nu niet meteen... Gewoon, ik hou van een aperitiefje - terwijl ik aan het kokkerellen ben, of als ik voor het eten nog even in de zon zit - en dan heb ik nog het liefst een glaasje champagne. Niét om de sjieke madam uit te hangen, het hoeft ook echt geen dure te zijn en met één fles doe ik drie dagen, maar champagne vind ik gewoon zó lekker. Het is dat ik mijn feestgevoel niet beter kan omschrijven dan met zo'n moment: even pauze, met een lekker glaasje. "
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!