"In elke band valt wel eens wat vrouwonvriendelijke klap"

16/02/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 15/02/18 om 11:54

Lendeledenaar Bert Huysentruyt is acteur en drummer. In de theatervoorstelling 'Hells Bells' speelt hij de rol van... een drummer. Ideaal voor een eerste échte theaterrol dus. "Ik doe dit héél graag", klonk het enthousiast na de eerste try-out in het Kortrijkse Theater Antigone.

Vier midlifers rollen van Dominique Mondelaers, Bert Huysentruyt, Ben Segers en Lucas Van den Eynde zijn hun grijze bestaan beu en dromen van een doorbraak als rocksterren. Hoe ze dat tot stand proberen te brengen en wat dat betekent voor hun vriendschap, kom je te weten tijdens Hells Bells, een voorstelling van theaterbureau Jimmenas, geregisseerd door Jos Verbist, directeur van het Kortrijkse gezelschap Theater Antigone. Het stuk is goed voor een flinke portie dialect, waarvan de West-Vlaamse bijdrage wordt geleverd door Bert Huysentruyt. Bert is een professioneel drummer-percussionist maar was en is ook regelmatig op televisie te zien als acteur in o.m. de jeugdseries Zingaburia, Koning Lou en Kosmoo. In de film The Broken Circle Breakdown speelt hij de contrabasspeler Jef. In Hells Bells staat hij voor het eerst louter als acteur voor een livepubliek en dat is hem uitstekend beva...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!