In 100 dagen strak met ‘#Fitbody’

© Stefanie Faveere

#Fitbody is nu al het geschenkje dat het meest onder de kerstboom zal liggen in West-Vlaanderen. Na een week was het tweede boek van fitness- en gezondheidscoach Delphine Steelandt al aan de vierde druk toe. De eerste druk van 6.500 exemplaren was zelfs al uitverkocht nog voor het boek in de winkel lag.

“6.500 boeken verkocht nog voor de mensen mijn boek hadden gezien, ik kon het nauwelijks geloven”, steekt Delphine Steelandt (28) van wal. De Koekelaarse fitness- en voedingscoach stootte zo meteen door naar plaats twee in de boekentoptien van de Standaard Boekhandel. Enkel Michelle Obama deed beter. Ze liet zelfs die andere gezondheidskoningin, Pascal Naessens, achter zich. “Maar omdat mijn boek uitverkocht was, verloor ik die tweede plaats. Jammer, maar wel logisch.”

Het succes van #Fitbody komt niet uit de lucht gevallen, Delphines debuut #FitMom, dat in mei van dit jaar verscheen, was een enorm succes. Dat boek ging ondertussen al 16.000 keer over de toonbank. “Ondertussen heb ik net mijn derde boek afgewerkt. Dat zal verschijnen in april 2019 en #Fitplus heten. Een boek waarvoor ik onderzoek deed bij oudere mensen en waar mijn grootvader van 89 jaar aan meewerkte. #Fitplus moet iedereen aan een zo lang mogelijk gezond leven in een sterk lichaam helpen. Daarmee is de jaarcirkel rond, want in deze drie boeken geef ik heel Vlaanderen de kans om een fit lichaam te krijgen.”

“Ik heb speciale aandacht gegeven aan desserts en koekjes. Zo is er altijd iets lekkers voor bij de koffie”

Maar nu even terug naar #Fitbody. In haar eerste boek wou Delphine vooral de mama’s aan een gezond en strak lichaam helpen en hen samen met hun kinderen laten sporten. In #Fitbody wil ze iederéén aan een fit lichaam helpen. “Ik heb 90 oefeningen uitgewerkt, waarbij ik ook speciale aandacht geef aan zwangere vrouwen en aan mensen met rugklachten. Ook enkele vragen en opmerkingen die ik kreeg van de fitmommy’s heb ik in het boek verwerkt. Zo staat in #Fitbody een handig boodschappenlijstje met de ingrediënten die vaak in de gerechten voorkomen. Zo heb je altijd de juiste voeding in huis.”

Fit in geen tijd

Net als #FitMom is #Fitbody gebaseerd op de 100 Days of Dedication, de succesformule die Delphine en haar vriend Bert Van Guyze hebben uitgewerkt en die ze al jaren toepassen in hun fitnesszaak Vip Fit in Moere.

Ook haar tweede boek is geschikt voor mensen met weinig tijd om te koken én te sporten. “In tegenstelling tot het eerste boek, heb ik nu ook met voedingsschema’s gewerkt die de 100 dagen dekken, waardoor de lezer nog extra tijd wint. Tenminste als hij dat schema wil volgen, want niets moet uiteraard. Dankzij de handige voedingstabel en de gerechten die gemakkelijk te combineren vallen, kun je perfect zelf je voedingsschema samenstellen.”

De 70 gerechtjes in #Fitbody zijn simpel klaar te maken, gezond én lekker. Vol-au-vent met frietjes, kip in zoetzure saus, vogelnestje met kroketjes, garnaalkroketten… De dingen die we het liefst eten, maar niet altijd even goed zijn voor de lijn heeft Delphine in een gezond jasje gestopt. “Ik heb ook speciale aandacht gegeven aan desserts en koekjes.”

Of gezonde koekjes en taartjes dan bestaan? “Natuurlijk! In de winkel koos ik het koekje of dessertje waar ik zin in had en dan maakte ik er een gezonde versie van. Granenkoeken, scones, soezen, frangipanetaartjes, donuts, zandkoekjes, magnums, truffels… We kunnen het jaar starten met goeie voornemens én iets lekkers voor bij de koffie.”

Avocadomasker: stralen vanbinnen én vanbuiten

In 100 dagen strak met '#Fitbody'
© Stefanie Faveere

Delphine heeft ook een hoofdstuk gewijd aan simpele, puur natuurlijke recepten om je huid te verzorgen. Zonder chemicaliën dus! “Kies zoveel mogelijk voor onbewerkte producten met hoge voedingswaarden. Niet alleen om te eten en te drinken, maar ook om te gebruiken op je huid. Je zal er stralender uitzien en het is veel gezonder. Dit avocadomasker kun je gebruiken voor je gezicht en decolleté.”

Ingrediënten

1/2 avocado

1 eetlepel honing

3 eetlepels haverzemelen (fijngemalen havermout)

Werkwijze

Meng de ingrediënten en breng een dikke laag van het mengsel aan op je gezicht en decolleté.

Laat 15 minuten intrekken en spoel af met koud water. Het resultaat is een perfect gehydrateerd velletje!

Voordelen

Haver heeft helende en hydraterende eigenschappen, voedt en kalmeert de huid.

Avocado zorgt voor een zijdezacht velletje.

100% kidsproof! Ideaal om 15 minuutjes gekke bekken te trekken en dolle pret te beleven met je kind!

In vijf minuten een gezond ontbijt

In 100 dagen strak met '#Fitbody'
© Stefanie Faveere

“De ontbijtknaller is een heerlijke blauwebessen-chocolade-combi. Je kan hem enkele dagen in de koelkast bewaren of in plakjes snijden en invriezen. Zo heb je altijd een smakelijk ontbijt of snack bij de hand. Dit receptje kost vijf minuutjes van je tijd, de oven doet het meeste werk.”

Recept

voor drie personen

Ingrediënten

120 gram amandelmeel

4 eieren

3 eetlepels kokosolie

1 theelepel vanille-extract of het merg van

1 vanillestokje

1 theelepel bakpoeder

100 gram bosbessen (of aardbeien, frambozen…)

50 gram pure cacaonibs (minstens 75 %)

2 eetlepels honing

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 160 °C.

Meng het amandelmeel, de eieren, kokosolie, vanille en het bakpoeder tot een luchtig geheel. Voeg voorzichtig de bosbessen en de cacaonibs toe.

Giet het mengsel in een ingevette bakvorm. Ik raad aan om een klein broodblik te gebruiken (20 bij 10 cm) of muffinvormpjes. Bak gedurende 30 minuten tot de ontbijtcake goudbruin is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier