"Ik wil opvallen, doen wat niemand anders doet"

05/01/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 04/01/18 om 16:56

Kunstenaar Nick Ervinck noemt zichzelf een vakidioot en beschouwt dat als een compliment. Zijn werk beheerst zijn hele leven, "een woord als 'pensioen' staat niet in mijn woordenboek". Ondernemer is hij ook, al neemt hij naar eigen zeggen heel wat beslissingen die vanuit ondernemersstandpunt knettergek zouden worden genoemd. "Eigenlijk wil ik alleen maar grenzen verleggen."

Een druilerige winterdag in Westende roept bij kunstenaar Nick Ervinck bovenal een dubbel gevoel op. "In de zomer bruist het hier, nu ligt het er verlaten en troosteloos bij. Dat dubbele zal wel eigen zijn aan toeristische locaties. Mij persoonlijk interesseert de Kust nog het meest op kunsthistorisch vlak. Ensor, Magritte - om er maar enkele te noemen - waren gefascineerd door de zee en woonden of werkten hier, tijdens de belle époque werden er prachtige gebouwen neergezet. Maar de sfeer van die dagen is weg. De gebouwen zijn grotendeels verdwenen; de huidige skyline heeft een bepaalde charme, maar is daarom niet de mooiste. Al kan je ook in het níét mooi zijn een bepaalde schoonheid ontdekken natuurlijk. Ik vrees dat de Kust gewoon aan aantrekkingskracht heeft ingeboet, ook al doordat het aanbod aan andere toeristische mogelijkheden de voorbije decennia enorm is toegenomen."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!