“Ik wil heel graag eens Nathalie Meskens spelen”

© Ge Hadt Erbij Moeten Zijn
Bert Vanden Berghe

Acteur Sven De Ridder is zonder twijfel dé ster van ‘Ge Hadt Erbij Moeten Zijn’ op VTM, waarbij straffe verhalen van bekende Vlamingen op een originele manier worden nagespeeld. Op het lijf geschreven van Sven, die comedy ademt. “Ik droom van een klassieke sitcom op tv.”

“Eigenlijk kwamen ze eerst bij mij aankloppen voor een straf verhaal voor Ge Hadt Erbij Moeten Zijn, maar toen vroegen ze me om mee te spelen”, aldus Sven. “Wat dat straf verhaal was? Dat bewaar ik voor een eventueel tweede seizoen.” (grijnst) “Ik hoop in elk geval dat er nog een seizoen komt, want dit was superleuk om te maken. En dan wil ik heel graag eens in de huid van Nathalie Meskens kruipen, die moet geweldig zijn om te spelen. Het is wel zo dat als je je als acteur enorm amuseert op de set, het toch nog altijd wat bang afwachten is of het op het scherm ook goed wordt. Maar in dit geval ben ik erg gecharmeerd door het eindresultaat. De filmpjes voelen erg cinema aan.” Het comedygehalte valt of staat overigens met de uitvoering van de zogeheten lipsync. Omdat Sven heel vaak de regie van de nasynchronisatie voor animatiefilms voor zijn rekening neemt, is hij aardig vertrouwd met de techniek. “Op voorhand oefenen we alles in en op de set weerklinken dan de zinnen. Het is een kwestie van alle ticjes en stopwoordjes netjes te integreren.”

Sven mag dan wel alomtegenwoordig zijn op tv, in werkelijkheid heeft hij nu vooral zijn handen vol met theater. Nog tot eind november toert hij met Kontente Venten en daarna doet hij de regie van Soundmixshow van Uitgezonderd Theater, het gezelschap van James Cooke. Begin januari 2018 gaat dat stuk in première. Comedy blijft het trouwens erg goed doen, ook op televisie. “Ik hoor ook bij de mensen dat er daar veel vraag naar is. Zelf droom ik nog van een klassieke sitcom op televisie.”

Alhoewel Sven een volbloed Antwerpenaar is, heeft hij naar eigen zeggen wel een fijne band met onze provincie. Zo trekt hij elk jaar op vakantie naar Westende. Hij was ook de man die Leen Dendievel aanspoorde om een rol voor het Echt Antwaarps Teater in het West-Vlaams te spelen, een primeur voor het toneelgezelschap. “Ik hou van dialecten. Hoe meer je ze samenbrengt, hoe meer diversiteit. De klankkleur alleen al is comedy.” En voor zijn filmpodcast Gremlins Strike Back werkt Sven samen met twee West-Vlamingen: Maarten Melon en Bart De Duytsche, twee notoire filmliefhebbers. Leuk detail: hij gaf hen ook een rolletje in de recente LEGO-film. “Die podcast begon als een soort praatcafé over films en binnenkort zitten we al aan de vijftigste aflevering. Wie weet lukt dat ooit als tv-format…” (lacht)

‘Ge Hadt Erbij Moeten Zijn’, elke woensdag om 20.35 uur op VTM.