"Ik heb nooit willen opgeven"

12/01/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 11/01/18 om 11:45

Sinds woensdag speelt 'Resurrection' in de bioscoop, de eerste langspeelfilm van Oostendenaar Kristof Hoornaert (37). De regisseur timmerde hard en lang aan de weg, maar het resultaat mag meer dan gezien zijn. Dat vinden ze ook in het buitenland, waar hij onlangs nog een straffe prijs wegkaapte. Nu moet ook nog de Vlaming overstag gaan voor dit arthousepareltje, waar traagheid, diepgang en symboliek centraal staan.

Helemaal uitgerust is hij nog niet, bekent Kristof. De trip naar het Italiaanse Capri tijdens de feestdagen, waar hij op het prestigieuze filmfestival de Breakout Director Award kreeg, zindert nog na. Resurrection brengt het verhaal van een kluizenaar die in een bos een jongeman vindt en de bebloede maar erg zwijgzame knaap in huis neemt. Maar niet veel later staat de politie aan zijn deur en blijkt dat er iemand vermoord is in de bossen even verderop...
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!