"Ik heb het afgeleerd om de wereld te willen redden"

06/10/17 om 06:00 - Bijgewerkt op 05/10/17 om 11:23

Het lijkt wel alsof het in de sterren geschreven stond dat Xavier Taveirne ooit 'De Zevende Dag' zou presenteren, want hij durft onomwonden te stellen dat hij een zondagskind is. In zijn carrière, het leven én de liefde. Dat hij terugkeerde naar zijn Brugse roots heeft veel te maken met de zee, alhoewel hij ironisch genoeg opgroeide in de bossen. "Ik was erg op mezelf. Ik bloeide pas open toen ik in Brussel ging wonen."

We treffen Xavier in een van de drukste én boeiendste jaren uit zijn leven: terwijl hij in Assebroek volop een oude bakkerij aan het verbouwen is, maakte hij de carriereswitch van Radio 1 naar Eén. De Bruggeling gaat maar weinig uitdagingen uit de weg. Zelfs een zeiknatte maandagmorgen kan zijn humeur niet stuk krijgen. Meer nog, hij laat zijn paraplu voor wat hij is als hij het strand opstapt. "Want regen aan de zee is altijd veel fijner dan in de stad. Een deel van de reden dat we van Brussel naar Brugge verhuisd zijn, is overigens de zee", bekent hij. "Mijn vriend is van Oostduinkerke en dat zit er toch wel wat in, die band met het strand." De eerste helft van zijn leven heeft Xavier in Beernem gewoond, de andere dus in Brussel. "Dat zorgt ervoor dat ik nooit ergens honderd procent thuis ben. Als ik van de autosnelweg kom en Brugge binnenrijd, voelt dat heel vertrouwd aan. Maar de Basiliek van Koekelberg brengt óók een zekere rust met zich mee. Sinds kort hebben we in Brussel wel een studiootje, voor als het laat wordt. Zo hebben we het beste van twee werelden. We zijn ook deels teruggekeerd voor de familie. We merkten dat we alsmaar vaker in West-Vlaanderen zaten, ook in de weekends. Ik heb de verplaatsing toch wel wat onderschat. Net als die verbouwingen trouwens. Iedereen verklaart ons dan ook zot."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!