"Ik heb geleerd om te zeggen: nu is het genoeg"

29/12/17 om 06:00 - Bijgewerkt op 28/12/17 om 10:40

Cilou Annys is Miss België geweest, ja. Maar ze is meer dan die titel. Ze is nog altijd model, maar ook fulltime onderneemster en moeder. Twee zaken die ze zich een paar jaar geleden niet kon voorstellen, maar die ze nu voor geen geld ter wereld meer zou willen missen, zo zegt ze zelf. "Het eerste jaar na de missverkiezing was de hel."

Er waait een frisse winterwind op het strand van Knokke-Heist, vlak bij het casino, waar voor Cilou Annys het avontuur bijna acht jaar geleden begon. Miss en model, dat had ze toen voor ogen, maar ze zou eens goed gelachen hebben als ze haar hadden gezegd dat ze op vandaag ook fulltime onderneemster en moeder zou zijn. Zesentwintig jaar is ze, nog geen rimpel te bespeuren en een glimlach die nog altijd betovert. Maar ze praat alsof ze al dubbel zoveel jaren op de teller heeft. Ze droomde als kind van een job als dolfijnentrainster in het Boudewijnpark. Later stond een shoot als Victoria Secret-engel bovenaan haar verlanglijstje en net als elk model droomt ze van de cover van het modemagazine Vogue. "Maar ik zou durven te zeggen dat het voorbij is, dat moment", glimlacht ze. Cilou heeft het ver geschopt, heel ver zelfs, maar nu voelt ze dat haar focus elders ligt, alhoewel haar modellenwerk nog altijd een belangrijk onderdeel is van haar leven. "Het is een cliché, ja, maar mijn gezin is mijn rijkdom. Ik heb nu een veel groter doel om voor te leven." Ze weet dat ze keuzes moet maken in de toekomst, maar nu heeft ze na wat zoeken een zekere balans gevonden, die ze nog even wil behouden.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!