"Ik heb geen schrik om vergeten te worden"

08/03/19 om 07:15 - Bijgewerkt op 07/03/19 om 13:50

Of het nu op tv, online of achter andermans potten en pannen is, het maakt Sofie Dumont weinig uit. Als ze maar haar ding kan doen in de keuken, de enige plek waar deze creatieve en ondernemende wervelwind rust vindt.

Het is met een zekere je ne sais quoi dat Sofie Dumont de befaamde patisserie Wittamer op de Brusselse Zavel komt binnengestapt. Met een zelfverzekerde flair en présence lijkt ze meteen de ruimte te vullen. De begroeting met 'monsieur Paul' is hartelijk. Het was met een leugentje om bestwil dat ze hier ooit een stageplek versierde. Hij kon haar stoutmoedigheid best appreciëren en ook na haar studies kon ze er aan de slag. Haar leven ziet er - in tegenstelling tot het atelier van de zaak - helemaal anders uit dan toen, maar het is met dezelfde verbetenheid en gedrevenheid dat ze vandaag doet wat ze doet. Iets dat haar duidelijk in het bloed zit. West-Vlaams bloed, overigens. Ze is dan wel in Brussel geboren, maar haar hele familie is van het Roeselaarse afkomstig.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!