"Ik ben een vakman, geen artiest"

24/11/17 om 06:00 - Bijgewerkt op 23/11/17 om 09:16

Sinds woensdag loopt 'Verborgen Verlangen' in de bioscoop, de prent rond realityster Astrid Coppens. Regisseur Maarten Moerkerke (48) draait al mee sinds de beginjaren van 'Wittekerke', maar maakt pas nu zijn filmdebuut. Straf, voor iemand die acht maanden geleden nog niets wist van eventuele filmplannen en die zijn indrukwekkende palmares begon met een vreemde vergissing. "Ik wilde niet dat er met Astrid gelachen zou worden", zegt hij beslist.

Uitgeweken Wevelgemnaar Maarten Moerkerke ziet eruit als een jonge Tim Burton, maar zijn cv oogt iets braver en minder gecompliceerd dan dat van zijn Amerikaanse collega. Hij begon zijn carrière bij Wittekerke, deed later Zone Stad, Deadline 14/10, Deadline 25/5 en Coppers. Op het schap van VTM ligt momenteel 13 Geboden, een nieuwe politiethriller met Marie Vinck en Dirk van Dijck. En dezer dagen monteert Maarten volop De bende van Jan de Lichte, een imposant kostuumdrama met onder meer Matteo Simoni, waarvoor er ook gedraaid werd in Veurne. Maar eerst is Verborgen Verlangen te zien, de film waarin realityster Astrid Coppens een schoenenverkoopster speelt die door toedoen van twee broers - van wie de drukkerij op het randje van het faillissement staat - het gezicht wordt van een bestseller, waarvan de echte schrijver moeite heeft om anoniem te blijven.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!