Honden zijn dit najaar extra welkom aan de kust

Nancy Boerjan

Tijdens het najaar mogen hondenliefhebbers opnieuw samen met hun viervoeters het strand op voor een deugddoende wandeling. Maar de richtlijnen van wat precies mag verschillen van badplaats tot badplaats. De mogelijkheden vind je nu voor het eerst gebundeld op www.dekust.be/met-de-hond-aan-zee. Wij zochten enkele kustadresjes uit waar baasjes én honden extra welkom zijn.

Middelkerke – Propere hondjes op de camping

Toen camping De Lombarde in Lombardsijde aan nieuw sanitair toe was, besloten de eigenaars meteen ook een douche voor… honden te voorzien. “Het gaat eigenlijk gewoon om een afzonderlijke plek bij het sanitair, waar campinggasten hun hond kunnen afspoelen en wassen”, klinkt het daar. “We kregen wel vaker de vraag; daarop hebben we dus ingespeeld. Tenslotte brengen nogal wat gasten hun huisdieren mee, die zijn hier altijd welkom.”

Camping De Lombarde, Elisabethlaan 4 in Lombardsijde (Middelkerke), www.delombarde.be

Knokke-Heist – Honden welkom van ‘s morgens tot ‘s avonds

Didier en Chantal Pots, uitbaters van Hotel du Soleil in Knokke-Heist, hebben zelf twee honden en vinden het dan ook maar normaal dat gasten hun hond meebrengen. Op de kamer wordt dan een hondenmatje en drinkbakje voorzien. ‘s Avonds zijn de honden ook in het restaurant welkom. s’ Morgens mogen baasjes en hun hond in het salon ontbijten; het ontbijtbuffet bevindt zich weliswaar in het restaurant om redenen van voedselhygiëne.

Hotel du Soleil, Patriottenstraat 15 in, Knokke-Heist, www.hoteldusoleil.be

Blankenberge – Koekjes, water en dekentjes voor je viervoeter

Muriël Wybauw baat in Blankenberge restaurant Blankeduyn uit. Honden zijn er welkom en mogen er rekenen op koekjes, water en zelfs een dekentje om op te liggen. “Ik ben zelf een enorme dierenliefhebber”, vertelt Muriël. “Bovendien komen heel wat mensen speciaal naar de kust om met hun hond een flinke wandeling te maken. Zij willen nadien graag iets drinken of eten, dus dat moet kunnen. We hebben bovendien een verwarmd terras waar mensen met grotere honden ook een plaats vinden.”

Restaurant Blankeduyn, Leopoldhelling 10, www.restaurantblankenberge.be

Bredene – Ijsje likken met je hond?

Honden zijn dit najaar extra welkom aan de kust

Glenn Van Geluwe en Haike Urschel baten in de Kapelstraat in Bredene ijssalon Mdue uit. Zij zagen wel vaker dat klanten hun hond lieten meegenieten van een ijsje, maar erg gezond is dat voor de dieren niet. Aan de hand van de tips van een bevriende diëtiste, Barbara Kokken, stelden ze zelf een ijsje specifiek voor honden samen, gemaakt van een combinatie van natuurlijke producten, geserveerd in een handig potje om uit te likken. Ook in de tearoom zijn honden meer dan welkom, maar ze moeten er wel met al hun pootjes op de grond blijven…

Tearoom Mdue, Kapelstraat 125 in Bredene, www.mdue.be

De Haan – Een tuin voor vermoeide honden

Honden zijn dit najaar extra welkom aan de kust

Ook B&B Yaca in De Haan ontvangt honden en hun baasjes met open armen. De meeste gasten die er verblijven komen er specifiek om te wandelen langs het strand en in het bos, en velen doen dat met hun hond. Aan de b&b is dan ook een grote tuin van 1.200 m² verbonden waar viervoeters die nog niet alle energie kwijt raakten, verder kunnen uitrazen. Ook op de gastenkamers zijn de honden toegelaten.

B&B Yaca, Ringlaan Zuid 130 in De Haan, www.bbyacadehaan.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier