Het verleidelijke ritme van Belfast

08/12/17 om 06:00 - Bijgewerkt op 07/12/17 om 11:19

Het Noord-Ierse Belfast is bij ons nog niet zo bekend als citytripstad, maar daar zou wel eens vlug verandering in kunnen komen nu de bekende reisgids 'Lonely Planet' de stad bejubelt. Een lofzang die oververdiend is, want Belfast is een stad vol verrassingen, verleidelijke hoekjes en muziek.

"Goeiemorgen, waar kom je vandaan? Uit België? Dan wil ik je eerst en vooral mijn verontschuldigingen aanbieden. Belfastians zijn de mooiste mannen ter wereld, dus ik kan er niets aan doen. Ik ben zo geboren." De oudere gids op het uitkijkplatform in Victoria Square knipoogt en lacht zijn tanden bloot, vooraleer hij me vol enthousiasme de belangrijkste plaatsen in de Noord-Ierse stad aanwijst. De komende dagen zal ik ontdekken dat hij het schoolvoorbeeld van een Belfastian is: heel erg trots en heel erg zelfbewust, maar bovenal ook heel grappig én nieuwsgierig naar bezoekers uit het buitenland. Terwijl ik geniet van de vergezichten over de stad en de omliggende bergen, overstelpt hij me met kleine weetjes en tips. Hij wijst me de weg naar Belfast City Hall, waar een nieuwe tentoonstelling me meeneemt doorheen de bewogen geschiedenis van de stad. Ook een geleide rondleiding doorheen het iconische gebouw is een aanrader, vertelde mijn vriend van het uitkijkplatform mij, maar daarvoor ben ik vandaag helaas net te laat.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!