Het Pajottenland van Pieter Bruegel

27/10/17 om 06:00 - Bijgewerkt op 26/10/17 om 12:01

Het Pajottenland viert in 2019 een Bruegeljaar. Dan is het 450 jaar geleden dat de kunstenaar overleed. Maar ook nu al kan je zijn voormalige thuisbasis en inspiratiebron beter leren kennen: de vernieuwde Bruegelfietsroute (46 km) slingert door het glooiende Pajottenland en piept even in de Zennevallei. Er valt zoveel te beleven dat je er een dag mee kan vullen.

Pieter Bruegel de Oude (1525 - 1569) verbleef de laatste zes jaar van zijn leven in Brussel. De schilder vond inspiratie voor zijn landschappen in de Pedevallei, waardoor de Bruegelroute natuurlijk passeert. Langs het eerste deel van de fietsroute staan verschillende reproducties opgesteld. Het is een leuke oefening om in Bruegels dromerige landschappen nog bestaande elementen te ontdekken, zoals de kerk van Sint-Anna-Pede op het schilderij Parabel van de Blinden of de Pedemolen in Sint-Gertrudis-Pede op De ekster op de galg.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!