"Het mag allemaal wat meer volwassen beginnen te klinken"

10/11/17 om 06:00 - Bijgewerkt op 09/11/17 om 12:49

Vorig jaar vierde hij tien jaar op de planken, volgend jaar wordt hij 40. En die mijlpalen grijpt zanger David Vandyck aan om vooruit te blikken. Geen haar op zijn gerestylede hoofd heeft spijt van wat hij al deed, maar hij vindt het tijd om zijn muzikale horizon te verruimen. "Populaire muziek kan best ook een mooi en sterk verhaal vertellen."

Dat David Vandyck De Haan kiest als locatie voor onze ontmoeting blijkt geen toeval. Hij groeide op in Waregem, maar volgde zijn ouders naar De Haan toen ze in 2000 besloten er te gaan wonen. "Mijn oma had een chaletje in Wenduine, waar ik als kind dikwijls een weekend doorbracht. Ik deed er alles wat kinderen doen: ravotten in de duinen en zandkastelen bouwen. Ik ben ook in De Haan getrouwd, heb er daarna nog vijf jaar gewoond met mijn vrouw... Ja, ik heb best wel veel raakpunten met deze badstad. Ik ken De Haan en Wenduine goed, en woonde hier echt ook graag. Ik genoot vooral van de kalme periodes aan zee, die samenvielen met de rustiger periodes in mijn job. Joggen op een bijna verlaten strand bijvoorbeeld, daar hou ik van. Dat we uiteindelijk toch verhuisden naar Zedelgem had meer te maken met onze zoektocht naar een groter en toch betaalbaar huis. Want hoewel ik erg kan genieten van de charmes van onze kust, heb ik niet het gevoel dat ik niet zonder kan. Ik gedij overal, ik pas me nogal vlot aan mijn omgeving aan."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!