"Het is niet omdat je sterk overkomt, dat je ook sterk bent"

22/12/17 om 06:00 - Bijgewerkt op 21/12/17 om 17:12

Een kleine vijf jaar nadat hij samen met echtgenoot Dries Henau wasserettes hip maakte en Wasbar op de kaart zette, is Yuri Vandenbogaerde opnieuw klaar om de wereld te veroveren. Niet langer met wasmachines, maar met eclairs. "Of het nu gaat om ons eigen huwelijk, wasserettes of gebakjes: als Dries en ik een idee leuk vinden, dan smijten we ons helemaal", aldus Yuri. Zelfs nadat hij vorig jaar op een onzachte manier met zijn eigen grenzen geconfronteerd werd. "Bij alles wat we nu doen, stel ik mij één vraag: worden wij er gelukkig van?"

Yuri Vandenbogaerde en de zee? Het is een liefde die, zeker voor een West-Vlaming, maar laat ontvlamde. "De zee maakte geen deel uit van mijn leven toen ik klein was. Mijn vader had een heel drukke job in de import en export, waardoor hij in de weekends vooral rust zocht én dus ver weg bleef van de kust en de bijhorende drukte. Ik kan me niet herinneren dat ik als kind ooit naar de zee gekomen ben, één strandwandeling uitgezonderd maar ook daar weet ik niets meer van. Het is pas toen ik Dries (Henau, zijn echtgenoot en zakenpartner, red.) leerde kennen, dat ik de zee ontdekt heb. Dries was als kind zwaar astmatisch en dus hadden zijn ouders een appartement in De Haan gekocht, waar hij elke vakantie, elk weekend en elke woensdagnamiddag doorbracht. Toen ik Dries leerde kennen was hij al van zijn astma verlost en hadden zijn ouders dat appartement niet meer, maar hij heeft me wel een paar keer naar zee meegenomen."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!