Heerlijk dwalen door Ieper

13/04/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 12/04/18 om 16:12

Had het aan de Britten gelegen dan was Ieper na de Eerste Wereld-oorlog nooit heropgebouwd. Ze wilden de in puin geschoten stad bewaren als een eeuwige 'Holy Ground'. Maar de Belgen hielden voet bij stuk en dankzij de herstelbetalingen van Duitsland kon de hoofdstad van de Westhoek steen voor steen heropgebouwd worden. Het is heerlijk wandelen in de Vredesstad.

Op de Grote Markt halen we in het bezoekerscentrum een gratis stadsplannetje af. We installeren de app I-Ieper op onze smartphone en klikken willekeurig de bezienswaardigheden aan. Google Maps loodst ons feilloos langs smalle weggetjes en vergeten straatjes naar het gevraagde punt. De app is een leuk alternatief om de relatief kleine stad te verkennen. Op veertig locaties krijg je wat info waardoor je na een aantal uur stappen een goed beeld krijgt van de tien eeuwen geschiedenis die Ieper tot de stad maken die hij nu is.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!