Harry Van Barneveld: "Ik weet nu dat ook goeie mensen rare dingen doen"

04/01/19 om 07:15 - Bijgewerkt op 14/02/19 om 11:29

Als Harry Van Barneveld feest, dan smijt hij zich. Iets minder enthousiast dan hij als judoka na een wedstrijd deed, maar met bob in de buurt laat hij zich ook vandaag nog wel eens gaan. Want ook in zijn huidige job als politie-inspecteur moet hij af en toe stoom aflaten. "Wij zien veel miserie, en dat is normaal maar toch... Niemand belt de politie om ze uit te nodigen voor een barbecue, hé."

Op de olympische medaille rond de hals van een sumoworstelaarsbeeldje na, doet niks in huis bij Harry Van Barneveld en zijn vrouw en ook al voormalig judoka Inge Clement aan competitie denken. Zo gedreven als ze destijds op de tatami stonden, zo rustig lijken ze hun leven in Ettelgem vandaag te leiden. Ze zijn al 16 jaar getrouwd en als steels uitgewisselde knipoogjes en glimlachjes een maatstaf zijn voor de liefde tussen de twee, dan zit er nog niet veel sleet op de formule. Het is daags voor Kerstmis en in de woonkamer knipperen kleurrijke kerstlichtjes, vullen kersttafereeltjes de buffetkast en liggen pakjes te wachten onder de kerstboom.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!