Hannelore Bedert: "Ik blijf West-Vlaamse: twee voetjes op de grond"

16/11/18 om 07:15 - Bijgewerkt op 15/11/18 om 14:54

Een jaar na haar cd Vanaf nu doe ik alles wat ik wil, heeft Hannelore Bedert haar statement

driedubbel onderstreept. De piano en de gitaar gingen even aan de kant, en ze schreef haar eerste roman Lam. De Deerlijkse die haar dorp op haar 18de inruilde voor Antwerpen en later voor Gent, rekent met haar boek af met haar bijna burn-out en het Vlaamse hokjesdenken. Toch blijft ze op en top West-Vlaamse. "Voor 40 procent toch!"

Drie jaar geleden balanceerde Hannelore Bedert op de rand van een burn-out. Ze wou kappen met de muziekwereld. Het vat gevuld met lofzangen was door onzekerheden te zwaar geïnfecteerd. Maar haar cd Vanaf nu doe ik alles wat ik wil was de voorbode van wat ze altijd al wilde. Haar eerste boek Lam gaat over de jonge, gekwelde Lucia, die terugkeert naar haar dorp omdat haar vader is gestorven. Haar moeder is verdwenen toen ze zes was en verder zijn er enkel de herinneringen aan de pesterijen op school. Nog een allerlaatste keer keert ze terug.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!