Goed voor je huid, mooi in huis

08/06/18 om 09:59 - Bijgewerkt om 10:04

De Aloë vera is een plant met enorm veel mogelijkheden. Je vindt ze in je douchegel, verzorgingszalfjes, en zelfs in drankjes. Maar in je interieur is de plant vooral een heel gemakkelijke eyecatcher!

Het plantengeslacht Aloë telt meer dan 500 soorten. De bekendste en meest voorkomende is de Aloë vera. Het gelachtige sap dat in de dikke, vlezige bladeren zit, heeft tal van toepassingen. Het wordt gebruikt als wondmiddel, tegen zonnebrand, bij huidziekten... Je vindt Aloë vera ook vaak in verzorgingsproducten. In de alternatieve geneeskunde staat deze plant bekend als een wondermiddel, maar dat is nooit wetenschappelijk bewezen. Als een van de bladeren afkraakt of op een andere manier beschadigd raakt, komt het dikke sap eruit en stolt het meteen. Een beetje zoals bij een mens die een wonde heeft, dus. Een ingenieuze manier van de plant om vocht vast te houden.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!