Ford EcoSport: flinke stap vooruit

Het koetswerk is voortaan in lijn met dat van de Kuga en de Edge.
Redactie KW

Compacte SUV’s zitten duidelijk in de lift. Met zijn EcoSport wil Ford in dat lucratieve segment een graantje meepikken. De verkoop van het model beantwoordde tot op vandaag niet aan de verwachtingen. Na twee eerdere facelifts is de nieuwe EcoSport de derde poging om van deze SUV een succesverhaal te maken.

Het koetswerk van de vernieuwde Ford EcoSport vertoont overduidelijk overeenkomsten met dat van grotere broers Kuga en Edge. Het model oogt een stuk zelfverzekerder dan vroeger het geval was. Voor een goed zicht rondom pakt de nieuwe EcoSport uit met grote buitenspiegels. Dat is overigens geen overbodige luxe vermits de A- en C-stijlen behoorlijk dik zijn.

Ford was er zich blijkbaar van bewust dat het interieur van de vorige EcoSport nogal oubollig oogde. Vanbinnen werd deze compacte SUV dan ook grondig aangepakt, al is het resultaat nog altijd niet zo geslaagd als bij de nieuwste Fiesta. Je zit in de nieuwe EcoSport hoger dan in menig andere compacte SUV. Op het dashboard hebben de schermpjes plaatsgemaakt voor een hoog geplaatst aanraakkleurenscherm dat je bedient met veeg- en knijpbewegingen. Opbergcapaciteit biedt het opgefriste interieur in voldoende mate.

Nieuwe systemen

Ford EcoSport: flinke stap vooruit

Net als bij de Kuga zijn de leuningen van de achterzetels in vier standen verstelbaar. Al naargelang hun opstelling varieert het laadvolume van 356 tot 1.238 liter, waardoor de EcoSport best kan wedijveren met heel wat middenklassers. Voor het eerst is de Ford EcoSport uitgerust met een cruisecontrol met regelbare snelheidsbegrenzer en een achteruitrijcamera. Een automatisch noodremsysteem heeft hij echter niet.

De nieuwe Ford EcoSport optimaliseert zijn rijgedrag met het Ford Intelligent All Wheel Drive-systeem. Die technologie wordt gecombineerd met de gloednieuwe 1,5 liter EcoBlue-dieselmotor, die gekoppeld is aan een manuele zesbak. Het model is ook te verkrijgen met de meermaals gelauwerde 1.0 EcoBoost-benzinemotor.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier