Feesttafel vol prachtige vindingrijkheid

Nancy Boerjan

Een feest zonder stress en… zonder hoogoplopende kosten. Maar dat betekent allerminst dat de feesttafel er haar allure bij in moet schieten. Met leuke vondsten uit de kringwinkel én wat vindingrijkheid maakt mama Erna er zoals elk jaar weer een pareltje van.

Erna Plaisier, mama van Lien, Maarten en Hannes Willaert, maakt er elk eindejaar opnieuw een erezaak van om van de tafel waaraan de familie verzamelt een juweeltje te maken. “Als ik in september nog niet besloten heb welk thema ik dat jaar zal kiezen, vragen de kinderen me of er soms iets scheelt”, lacht ze.

“In september weet ik al welk thema ik dat jaar zal kiezen”

En daarbij trekt ze alle registers van haar creativiteit open. “Ik heb het niet zo begrepen op kant-en-klare aankleding of dure spullen”, vertelt ze. “Als kleuterleidster heb ik altijd graag geknutseld, en later heb ik ook een opleiding haute couture aan Syntra West gevolgd. Een opleiding waar ik veel van leerde, sindsdien maakte ik ook vaak theaterkostuums voor de schoolproducties die mijn man Guido Willaert jarenlang regisseerde voor het Sint-Martinusinstituut in Koekelare. Zelf iets maken zit me dus echt wel in de vingers. Ik zoek bovendien graag spullen op rommelmarkten en in kringwinkels en die komen me altijd wel eens van pas, ook als ik een feesttafel bedenk. Deze keer koos ik voor een tafeldecoratie met blauwe en gouden tinten, een bijzonder feestelijke combinatie”, vindt Erna, die ons – om te bewijzen dat mooi niet per definitie duur moet zijn – ook nog op de outfit van haar man attent maakt: “Guido’s jasje kochten we bij Think Twice, voor amper 4 euro! Daar draagt hij dan wel een sjaal van Dries Van Noten op. Prachtig toch?”

Feesttafel vol prachtige vindingrijkheid

Het donkerblauwe tafellaken maakte Erna van een groot stuk stof dat ze ooit voor een prikje kocht tijdens een outlet van ontwerper Tim Van Steenbergen.

De witte vaasjes vond ze in de kringwinkel, net als de kandelaars. De pluimen in de vaasjes haalde ze uit haar voortuintje. Ook de borden kocht Erna in de kringwinkel: “Daar vind je soms prachtige serviezen voor geen geld. Ik had er geen twaalf dezelfde maar dat is hier geen probleem: ik heb ze aangevuld met andere borden van dezelfde grootte. Als je het tafelconcept op zich eenvoudig houdt, mag je gerust spelen met verschillende borden.”

De verschillende glazen vond Erna op rommelmarkten en in de kringwinkel. Anna voorzag ze met goudstift van een naam. Een leuk alternatief voor naamkaartjes aan tafel!

Het goudkleurige bestek komt uit de kast van Lien, die haar designstoelen voor de gelegenheid – en voor de gezelligheid – voorzag van nepbontjes.

Feesttafel vol prachtige vindingrijkheid

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier