Experimenteren met kiemgroenten met onze tuinman Angelo Dorny

08/12/17 om 06:00 - Bijgewerkt op 07/12/17 om 11:24

De rust is weergekeerd in moestuinland. De oogst beperkt zich tot enkele winterkooltjes en af en toe wat wintergroen uit de serre, maar meer moet je nu helaas niet meer verwachten. Je kunt wel binnenshuis nog het een en ander voorzien. Kiemgroenten bijvoorbeeld, een smakelijke toevoeging aan je gerechten. Of wat denk je van aardpeer, de knol die lange tijd vergeten was en weer helemaal terug is. Ik wens je overigens nu al een fijn eindejaar toe en vruchtbare vooruitzichten voor 2018. Laat het smaken!

Op zoek naar wat krachtvoer voor de winter? Experimenteer dan eens met kiemgroenten. Kiemen zijn zaden van groenten zoals broccoli, prei en luzerne, maar ook van alfalfa, taugé (sojascheut) en radijs. Ze bevatten ontzettend veel vitaminen. Ik ben er verlekkerd op. Je kweekt ze makkelijk en snel, in amper vier tot acht dagen kun je ze al eten. Ze worden verwerkt in salades, maar zijn ook lekker op een boterham of toast. Neem een bokaal, weckpot of schoongemaakte jampot. Doe twee koffielepels zaden van je favoriete kiemgroente in de pot. Bedek de pot bovenaan met een theedoek. Fijn genoeg om de zaden straks tegen te houden en groot genoeg om ze te spoelen met water. Zorg dat de theedoek strak staat en verstevig hem met een elastiek, die houdt alles op zijn plaats. Spoel de zaden goed met water en laat heel even uitlekken. Vul de bokaal opnieuw met water en laat n...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!