Een heerlijke reis door de wereld van de trein

19/01/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 18/01/18 om 10:00

Een museum over treinen? Het klinkt misschien saai, maar Train World is dat zeker niet. Integendeel. Ook Jonas, Jasper en Kobe lieten zich na wat gesputter met plezier meenemen op een fascinerende rit door de wondere wereld van de trein.

"Moeten we echt mee?" Jonas (13), Jasper (11) en Kobe (8) halen hun beste puppyblik boven wanneer we aankondigen dat we Train World gaan bezoeken, maar weten zelf al dat die niet veel indruk maakt. In de auto sputteren ze nog wat tegen, maar wanneer ze Train World in het prachtige station van Schaarbeek binnenwandelen, is van dat protest al niets meer te horen. Terwijl Jonas aandachtig schaalmodellen van locomotieven bestudeert, is Jasper helemaal in de ban van de maquettes van bekende Belgische stations. Samen met Kobe bewonder ik de oude loketten, waarachter een mooie verzameling van uniformen, ticketmachines, stempels en andere bijzondere voorwerpen uit stationsloketten van vroeger en nu te bewonderen zijn.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!