Duik eens het bos in!

13/10/17 om 06:00 - Bijgewerkt op 12/10/17 om 09:28

Niets zo heerlijk als een boswandeling, zeker als je niet alleen door het bos loopt, maar er helemaal induikt. Als je proeft, voelt, kijkt, ruikt en luistert naar die wonderlijke wereld. Dat je veel te weinig weet over al die bomen en beestjes is geen bezwaar: met 'Het bosboek' van Sarah Devos leren zelfs absolute beginners het verschil tussen een den en een spar of een krekel en een sprinkhaan kennen. We verklappen al enkele tips!

Kies het beste moment

De zondagnamiddag mag dan wel ideaal lijken voor een wandeling, als je heel vroeg in de ochtend of vlak voor zonsondergang naar het bos trekt, maak je het meeste kans om veel beweging te zien. De dieren zijn dan immers bezig met de verzorging van hun jongen en met de zoektocht naar eten. Bij zonsopgang fluiten vogels ook om hun territorium af te bakenen en vrouwtjes te lokken. Een concert dat sommige vogelsoorten, zoals merels en roodborstjes, 's avonds nog eens vol enthousiasme overdoen.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!