“Dit zwart kleedje sprong in het oog van Donald Trump in Las Vegas”

Achtergronden en objecten 8 PD OS8118_Wolken en hemel_Fonds et objets 8 PD OS8118_Nuages et ciel © Davy Coghe
Bert Vanden Berghe

Model en ex-Miss België Cilou Annys heeft even getwijfeld over een kleurrijk paar schoenen, maar het pronkstuk uit haar kleerkast is een feestelijke cocktailjurk waaraan ze warme herinneringen koestert.

“Ik was 18 of 19 jaar, de periode vlak voor Miss België, toen ik mij liet overtuigen om dit kleedje te kopen. Het was allesbehalve goedkoop, zeker voor mij toen. Het kostte 400 euro en het was een ontwerp van de New Yorkse ontwerpster Lia Kes. Het kleedje zat echt als gegoten, alsof het speciaal voor mij was gemaakt. Ik heb er ook mee gescoord tijdens de Miss Universe-verkiezing in Las Vegas, het sprong zelfs in het oog van Donald Trump (die toen eigenaar van de verkiezing was, red.). Ik zou het nog wel eens dragen voor een speciale gelegenheid, maar in deze tijden van Instagram en Facebook heeft men al snel gezien als je het op feestjes al eens eerder gedragen hebt… Hoe dan ook, deze jurk doe ik nooit weg.”

“In mijn zaak (babyspeciaalzaak Cilou in Brugge, red.) wordt er verwacht dat ik altijd piekfijn voor de dag kom. Ik moet toegeven dat ik er soms wel tegen op zie om ‘s morgens veel tijd in de badkamer door te brengen, maar comfortabele kledij, met enkele leuke accessoires en naturelle make-up doen ook al veel. (lacht) Als je je goed voelt, straal je dat ook naar de klanten uit. Maar ik moet eerlijk zijn, van zodra ik thuis kom, gaat alles uit voor mijn pyjama en pantoffels. Of op zondag, met een losse broek en een simpele T-shirt thuis wat snoozen met het gezin… zalig.”

“Qua stuks valt het mee in mijn kleerkast. Ik heb wel een serieuze collectie schoenen, ja. Ik heb ooit een paar zomerse schoenen van René Caovilla op de kop kunnen tikken. Ik was er volledig weg van, maar het probleem was dat ze 1.200 euro kostten. Toevallig zag ik ze in een etalage van een tweedehandswinkel in Knokke blinken. Letterlijk, want ze zijn oranje, met fuchsia roze en rood. Ik zou daar anders nooit binnen stappen, maar de schoenen waren nog nooit gedragen en kostten uiteindelijk nog geen vierde van de originele prijs.”

“Een shoppingweekendje met vriendinnen is geweldig, maar ik kan even goed een paar winkels in Knokke of Nieuwpoort met een gezellige strandwandeling en wat qualitytime met het gezin combineren. Ik merk wel dat ik vaker shop voor onze dochter dan voor mezelf. Dat ze nu in dezelfde leeftijd als ons gamma in de winkel zit, is aardig meegenomen. Ik kan mij geen beter model of reclame wensen (lacht). Opvallend: als ik iets online over haar post, dan duurt het niet lang vooraleer het uitverkocht is. Straf!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier