Dirk Wynants: "Over smaken valt wel degelijk te twisten"

08/06/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 07/06/18 om 16:21

Dirk Wynants oogst wereldwijd lof voor de meubelen die hij voor Extremis ontwerpt. En feesten doet hij met hetzelfde doel voor ogen als ontwerpen: om behalve iets moois en duurzaams toe te voegen aan het leven, mensen samen te brengen. Practice what you preach, vindt hij. "Ik moet niet leuteren over meubelen die mensen verbinden als ik die mensen dan ook niet écht bijeenhaal."

Dirk Wynants is zich bewust van de 'verschillende kantjes' van zijn persoon, en dat daar ook een feestbeest toe behoort lijdt geen twijfel. En feesten linkt hij in een adem door aan gelukkig zijn. "In theorie dan, want in praktijk is dat niet altijd even gemakkelijk uitvoerbaar. Ik streef ernaar om van het leven een feest te maken, maar niet elke dag is fantastisch. Je moet niet te veel verlangen, dat heb ik van mijn vrouw geleerd. Het is net als met geluk: er hard naar streven kan een mens heel ongelukkig maken. Door je verwachtingen niet te hoog te stellen, worden je veel teleurstellingen bespaard, en ben je gelukkiger."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!