Désirée De Poot maakt feestelijke aperitiefhapjes

Jozefien Eggermont

De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. Met de feestdagen in aantocht proeven we deze week al eens van feestelijke aperitiefhapjes.

“Geef mij maar een uitgebreid aperitief in de plaats van een voorgerecht. Veel gezelliger en minstens even lekker”, lacht Désirée uit Duinbergen. “Ik vind het leuk om mensen te ontvangen, ook à l’improviste. De meeste ingrediënten liggen standaard in de koelkast of diepvries, dus ik kan snel aan de slag. Moeilijk zijn de hapjes niet, smaakvol des te meer.”

INGREDIËNTEN

Forelhapje met bieslook

1 pakje gerookte forel

1 eetlepel natuuryoghurt

een halve eetlepel mayonaise

sap van een halve citroen

peper en zout

drie sprietjes bieslook

Lamsballetjes

200 gram lamsgehakt

koriander

5 gedroogde tomaatjes

groen van een lente-uitje

peper en zout

paneermeel

1 ei

Désirée De Poot maakt feestelijke aperitiefhapjes

WERKWIJZE

voor 8 glaasjes forelcrème en 14 lamsballetjes

Forelhapje met bieslook

Doe de forel, natuuryoghurt, mayonaise, het citroensap en de kruiden in de cutter. Cutter goed zodat je een gladde massa bekomt.

Vul de glaasjes met de forelcrème en werk af met wat bieslook of kappertjes.

Lamsballetjes

Snij de gedroogde tomaatjes en het lente-uitje in kleine stukjes.

Meng die met het lamsgehakt, de koriander en het eitje. Kruid met peper en zout.

Voeg paneermeel toe tot je een smeuiige maar relatief vaste massa hebt.

Maak balletjes, zo groot als een kerstomaatje.

Leg bakpapier op de ovenplaat en bak de balletjes 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.

Serveer de balletjes warm.

Wil je er graag een gezond dipsausje bij? Dat kan je maken door Griekse yoghurt, een geraspt teentje look en platte peterselie te mengen.