De werkplek van Heleen Debehets

Mia Vanacker

Binnenkijken bij ondernemende en creatieve West-Vlamingen doen we deze week bij Heleen Debehets.

Wie is Heleen Debehets?

Sinds 24 juli is Heleen Debehets (30), in opvolging van Mike Sarrazijn, de nieuwe beheerder van het Nieuwpoortse zwembad. Ze is afkomstig van Bornem. Vanaf het derde middelaar volgde ze de sportschool en op haar 18de koos ze voor een bacheloropleiding lichamelijke opvoeding, eerst in Antwerpen en daarna in Leuven.

Na haar studies begon Heleen met vervangingen in het onderwijs, maar al heel gauw wist ze dat ze liever een job met meer organisatorische uitdagingen wou. De liefde bracht haar in 2012 naar West-Vlaanderen. Weliswaar de liefde voor de zee en haar passie voor kitesurfen. In die kringen leerde ze haar man Michel Bonné (afkomstig van Lier) kennen. Ze trouwden in 2016 en wonen in Lombardsijde.

www.nieuwpoort.be

Kloppend hard

De werkplek van Heleen Debehets

“Ik zwem ook wel zelf, maar dat is in periodes. Ik ben een waterrat, houd enorm veel van kitesurfen en de zee, en professioneel in een zwembad mogen werken is een zegen voor mij. Er komt heel veel bij kijken, maar ik heb liever te veel dan te weinig werk. Het kloppend hart van het zwembad vind ik de kelder. Daar bevindt zich de machinerie en alle techniek – verwarming, chloorregeling, waterleidingen… – loopt daardoor. Als daar iets misloopt, moet ik meteen heel alert reageren.”

Bord met schema’s

De werkplek van Heleen Debehets

“Een job met organisatorische uitdagingen, kan je de functie van zwembadbeheerder wel noemen. Sinds juli ben ik hier aan de slag, en de voorbije maanden was het voor mij vooral verkennen. Mijn taak bestaat erin dat ik de boel draaiende houd, op allerlei vlakken. Er komt bijzonder veel op mij af. Het zwembad runnen is echt veel meer dan ‘s morgens de sleutel omdraaien, de wachtende zwemmers binnenlaten. Gelukkig kan ik rekenen op een team van receptionisten, redders, poetspersoneel, technici…”

Welkomsthoekje

De werkplek van Heleen Debehets

“De toegang tot het zwembad vind ik een bijzonder ‘gezellig’ hoekje. Als het zwembad om 9 uur opengaat, staan de vaste zwemmers daar al om 8.50 uur gezellig een praatje te maken. Over van alles en nog wat. Het zwembad is dus echt wel veel meer dan een plaats om baantjes te trekken. Mensen ontmoeten er elkaar en af en toe zorg ik ervoor dat ik daar op tijd ben om de trouwe zwemmers een goeiedag te zeggen. Bovendien ligt ons zwembad in een aangenaam park. Dat is mooi meegenomen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier