De werkplek van Annelies Blomme

© STEFAAN BEEL
Jasmien Aernout
Jasmien Aernout Medewerker KW

Binnenkijken bij ondernemende en creatieve West-Vlamingen doen we deze week bij Annelies Blomme.

Wie is Annelies Blomme?

Annelies Blomme (33) woont samen met haar man Steven Vanheule en hun twee zonen Lars (5) en Stan (2) in Westrozebeke.

Ze studeerde radiojournalistiek aan de Arteveldehogeschool in Gent en volgde een master internationale politiek in Gent. Tijdens haar studies werkte ze voor VRT-nieuws en Qmusic.

Annelies werkte vijf jaar voor Radio 2 en als freelancer voor Tendens op Focus WTV. Haar eigen mediabedrijf La Fleur Rouge levert bedrijfsfilms, reclamespots, documentaires en reportages, en beheert social media voor bedrijven. Als gastvrouw presenteert ze evenementen.

Annelies is mede-eigenaar van plantenkwekerij Blomme in Westrozebeke.

Ze houdt van rugzakreizen, aperitieven en in het bos ravotten met haar zonen.

Gekke sokken

De werkplek van Annelies Blomme
© STEFAAN BEEL

Sinds jaar en dag ben ik gefascineerd door gekke sokken. Ik word enorm gelukkig van opvallende kleuren, gekke opschriften of zotte combinaties. Zo kan je met dit paar Havaianas-sokken uit Brazilië vlotjes teenslippers dragen. Vroeger moest ik daarvoor echt op zoektocht en als ik dan al een winkel met een ruim aanbod vond, sloeg ik een hele voorraad in. Nu zijn flashy sokken een modetrend denk maar aan de Mosaert-collectie van Stromae en dat maakt me heel gelukkig. Mijn schoenmaat is nog steeds 39 …”

Gember voor de stem

De werkplek van Annelies Blomme
© STEFAAN BEEL

“Zowel voor presentaties als voor voice-overs is mijn stem mijn werkmiddel. Daarom heb ik steeds gember in huis om er thee van te maken zodat ik mijn stem goed kan soigneren, voor het geval dat nodig zou zijn. Dat gember ook een lekker extraatje in een zomerse gin-tonic is, is mooi meegenomen. Toen ik de eerste keer zwanger was, zocht ik naar alternatieven voor die heerlijke cocktails en in een boekje noteerde ik de recepten van eigen creaties. Mijn huisgemaakte limonades hebben dikwijls een gembertoets.”

VW-miniatuurbusje

De werkplek van Annelies Blomme
© STEFAAN BEEL

“Toen ik op kot ging, kreeg ik van mijn papa een miniatuur-VW-busje cadeau. Als teken van vrijheid, op je eigen benen staan en je weg zoeken, én omdat hij wist dat ik een voorliefde voor die busjes had. Het was het begin van een ruime collectie. Dit exemplaar komt van een marktje in Roemenië waar ik mijn zus ging bezoeken, die er op buitenlandse stage was. Onlangs kreeg ik van een cameraman te horen dat het al een waarde van meer dan tweehonderd pond heeft. Ik betaalde ik er toen nog geen tien euro voor.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier