"De perfecte pizza begint bij de perfecte bodem"

09/03/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 08/03/18 om 10:39

Benjamin Postel is de West-Vlaamse pizzaiolo van het jaar. Hij baat sinds drie jaar restaurant Il Rialto in Knokke uit, en kent de kneepjes van het pizzabakken als geen ander. En op maandag 12 maart doet hij een gooi naar de titel van de nationale pizzaiolo van het jaar.

Benjamin Postel (37) nam het in de finale van de wedstrijd 'Pizzaiolo van het Jaar 2018' eind januari op tegen de tien andere provinciale winnaars. Op maandag 12 maart weet hij of hij ook de nationale winnaar wordt, en hij heeft er alvast een goed oog in. De jury beoordeelde zowel een pizza Margherita als een persoonlijke creatie van de deelnemers op basis van de bereiding van het deeg, de creativiteit en smaak van het beleg, de krokante korst en de snelheid waarmee de pizzaiolo te werk gaat. Zelfs hoe de pizza wordt gesneden en hoe netjes de chef werkt, heeft een aandeel in de beslissing wie de uiteindelijke winnaar wordt. Benjamin heeft al enige ervaring met de wedstrijd. In 2016 werd hij genomineerd, in 2017 werd hij al eens laureaat voor West-Vlaanderen en dit jaar hoopt hij ook...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!