De parels van Zeeland

20/04/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 19/04/18 om 10:20

Een dagje of een weekendje Zeeland? Waarom eens niet iets verder rijden dan Zeeuws-Vlaanderen of Walcheren? Naar Noord-Beveland en Schouwen-Duiveland bijvoorbeeld, waar je volop kan genieten van de natuur en de Oosterschelde. Die twee eilanden zijn een paradijs voor wandelaars, fietsers en museumbezoekers.

Prachtige natuur op een boogscheut van West-Vlaanderen: de Nederlandse provincie Zeeland is altijd een bezoekje waard, maar misschien nog net iets meer in het voorjaar. Eind maart werd in Zierikzee immers het seizoen van de Oosterscheldekreeft geopend, een lekkernij die ook door onze West-Vlaamse chef-koks gegeerd is en die vanaf de laatste donderdag van maart tot en met 15 juli gevangen mag worden. "De Oosterscheldekreeft heeft een veel fijnere smaak dan de andere Europese en Canadese kreeften", legt sterrenchef Gilles Joye van restaurant Marcus in Deerlijk uit.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!