De oerknal op zijn Oostends

22/12/17 om 06:00 - Bijgewerkt op 21/12/17 om 16:15

De aarde na de apocalyps, waar de mens - boontje komt om zijn loontje - weer als zijn rudimentaire zelve leeft. Zo klinken de teksten van frontman Johannes Verschaeve én zo klinkt ook de bijhorende muziek op 'Future Primitives', het nieuwe album van The Van Jets. Explosief, en dat ligt niet alleen aan de inspiratiebron.

Gisterenavond, op donderdag 21 december, daverde de Ancienne Belgique in Brussel ongetwijfeld op haar grondvesten. The Van Jets stelden er immers hun nieuwe album Future Primitives live voor, en dat klinkt behoorlijk explosief. Niet zo vreemd, want Ted Kaczynski, alias de Unabomber (die tussen 1978 en '95 16 bombrieven de wereld instuurde, red.), gaf met zijn manifest The Industrial Society and its Future het denkkader van The Van Jets-frontman Johannes Verschaeve (37) een ferme oplawaai. Explosieve literatuur op de koffietafel, die Johannes zijdelings de brandstof gaf om de tien songs voor Future Primitives te schrijven. Het conceptalbum is meteen de vijfde langspeler van het viertal.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!