De favoriete restaurants van Walter Arfeuille

© Foto MD
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Krachtpatser Walter Arfeuille (65) uit Vlamertinge trok vroeger met zijn tanden treinen van 200 ton voort en kon met hetzelfde gebit 333 kilo van de grond heffen, nog altijd een wereldrecord. Tegenwoordig geeft hij krachttraining aan jongeren, onder anderen aan zijn dochter Reinhilde. Zijn tanden gebruikt hij dezer dagen vooral om te knabbelen. Op verplaatsing gebeurt dat meestal in deze adresjes.

Voor de viseter

De favoriete restaurants van Walter Arfeuille

“Op de Dikkebusseweg tussen De Klijte en Loker vind je het kleine maar fijne In De Zon. Dat heb ik ontdekt door een vriend. Daar kan de viseter in mij zeker zijn gading vinden. Toen ik er was, koos ik voor de zalm. Die was superlekker, smaakte vers en was heel goed bereid. Ook de snelle bediening en het weidse uitzicht dat je hebt op de flanken van de Scherpenberg zijn troeven.”

Steakpatser

De favoriete restaurants van Walter Arfeuille

“In De Rentakker ook al aan de Dikkebusseweg tussen De Klijte en Loker ben ik eens gaan eten met een vriend voor mijn verjaardag. Hoewel ik eigenlijk een viseter ben, wat je misschien niet zou verwachten van een krachtpatser zoals ik, koos ik voor de verandering eens voor steak en die is me enorm bevallen. Ik ga wel maar een keer of vier per jaar uit eten, maar De Rentakker in Heuvelland zit er dan wel zeker en vast bij.”

Topper op de plaatse

De favoriete restaurants van Walter Arfeuille

“Veel ga ik niet uit eten, maar als het gebeurt dan ga ik niet te ver. Ik blijf meestal in de streek. In Westouter hoorde ik veel goeie dingen over restaurant Sint-Hubertus in de Sulferbergstraat, op de Plaatse. Toen ik er voor het eerst ging eten, was ik meteen verkocht: heel lekker, mooie inrichting, verzorgde bediening… In alle opzichten een heel goed restaurant en zeker aan te raden aan wie in het Heuvelland vertoeft.”

Tussen de Britten

De favoriete restaurants van Walter Arfeuille

“Ariane is vooral bekend als een tophotel in Ieper en krijgt dan ook veel Engelse toeristen over de vloer. Maar wat niet zo veel Ieperlingen wellicht weten, is dat je er ook gewoon kan eten in het restaurant. Wie keuzestress heeft, laat Ariane misschien best links liggen, want er staan wel honderd gerechtjes op de kaart. In de lente en de zomer kun je er trouwens ook rustig verpozen op het heel gezellige terras.”