Channel Zero: explosief en toegankelijk

17/11/17 om 06:00 - Bijgewerkt op 16/11/17 om 09:55

Roerige tijden wekken weerstand op en dat geldt ook voor 'Exit Humanity'. Het zevende album van Belgiës metaltrots Channel Zero is tekstueel een fragmentatiebom en muzikaal een hecht, opvallend toegankelijk geheel.

Het fortuin zat Channel Zero de voorbije jaren niet mee. Drie jaar nadat zijn drummer Phil Baheux stierf aan een aderbreuk, verloor de band ook zijn assistent-manager Dirk Van den Auweele - het vijfde bandlid -, die in amper vijf weken geveld werd door de ziekte van Creutzfeldt-Jakob. De band rechtte nogmaals zijn rug en begon een jaar geleden aan een nieuw album te werken. Onder impuls van gitarist Mikey Doling, die Exit Humanity ook zou gaan produceren, rolden de demo's er zo uit. Uiteindelijk koos de groep 15 tracks, die ze in Namen opnamen en waar Franky De Smet-Van Damme (48) teksten voor schreef. "Het ging zo snel dat ik al in november naar Los Angeles vloog om mijn zangpartijen op te nemen met een stemproducer", vertelt de aangespoelde Bruggeling. "Mikey en ik hebben er op muzikaal vlak ook nog zitten puzzelen in functie van mijn vocals."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!