Binnenkijken bij Ozark Henry

15/06/18 om 08:15 - Bijgewerkt om 08:14

"Werken is altijd leven", vertelt Ozark Henry ofte Piet Goddaer. En dus oogt zijn studio in Wulpen verrassend huiselijk en is het moeilijk te geloven dat dit twee jaar geleden nog een donkere landbouwloods was. "Architectuur en design interesseren me ontzettend. Mocht ik geen muzikant geworden zijn, dan was ik wellicht architect."

Het is rustig in Wulpen. Enkele wielrenners houden halt aan het terras van het plaatselijke café 'Wielrijdersrust - Het Dorstige Hart', maar ons doel ligt aan de overkant van het kanaal Duinkerke-Nieuwpoort. Daar ligt immers de studio van Piet Goddaer. Ooit een donkere hangaar waar landbouwvoertuigen in gestald werden, nu een in het oog springend gebouw dat baadt in het licht. "De hele site was eigendom van de familie Florizoone, een bekende familie in de Westhoek. Zo was Fernand Florizoone een bekend dichter, ik heb hier zelfs dichtbundels van hem liggen. Er stonden hier verschillende gebouwen, maar het was vooral de loods die mijn aandacht trok", vertelt Piet, die de plek al heel lang kent.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!