Altijd trots op West-Vlaanderen

Redactie KW

Op West-Vlaanderen raak je nooit uitgekeken. Wekelijks stellen de beste West-Vlaamse fotografen scherp op onze provincie. Deze week Olivier Soete uit Hertsberge.

Olivier Soete (19) is afkomstig uit Hertsberge en studeert rechten aan de Universiteit Gent.

“Ik krijg van mensen vaak de opmerking dat ze amper kunnen geloven dat deze foto genomen is in het Bulskampveld in Beernem. Ik ga er vooral ‘s ochtends vroeg en ‘s avonds, dan is de lichtinval er veel beter. Ik kom er graag, niet alleen omdat het zo dichtbij is, maar ook omdat ik er elke keer wel iets nieuws vind of verrast word door een andere invalshoek. Op de foto staat Korneel, een vriend uit Brugge. Telkens als hij meegaat, is het licht echt belachelijk goed, dus mag hij zeker nog mee.(lacht) Ik doe voornamelijk natuurfotografie, al heb ik sinds kort wel een lens om portretfoto’s te maken.”

Altijd trots op West-Vlaanderen

“Ik fotografeer nog maar een paar jaar. In het vijfde middelbaar moesten we voor het vak esthetica een portfolio maken met foto’s. Ik trok toen naar het Bulskampveld en ik ben er blijven teruggaan. In de vakantie ga ik een paar keer per week, in de examens is dat uiteraard iets minder.”

“Op een uitstap of reis neem ik mijn fototoestel altijd mee, ook naar bijvoorbeeld de Kalmthoutse Heide. Vorig jaar ben ik met mijn ouders naar Canada geweest en daar wil ik heel graag nog eens naartoe. Alaska staat ook hoog op mijn verlanglijstje. Ikheb voorlopig geen concrete plannen om meer te doen met mijn foto’s, maar als ik van fotografie ooit mijn job kan maken of een mooie aanbieding krijg, zou ik niet twijfelen. Maar ik ben me ervan bewust dat de kans klein is.”

Info: www.oliviersoete.myportfolio.com/work.