Altijd trots op West-Vlaanderen

Redactie KW

Op West-Vlaanderen raak je nooit uitgekeken. Wekelijks stellen de beste West-Vlaamse fotografen scherp op onze provincie.

“In 1975 kocht ik mijn eerste fototoestel. Ik was toen eigenlijk vooral bezig met dia’s en werd lid van een fotoclub. Mijn foto’s beperkten zich altijd tot familie- en vakantiefoto’s. Sinds mijn pensioen ben ik haast elke dag bezig met fotografie. Ook mijn man is hobbyfotograaf.”

“Ik sta ‘s morgens op om 3.30 uur, al blijf ik ook wel eens een kwartiertje langer liggen. Ik neem haast altijd een foto van de zonsopgang. Met de fiets sta ik via de IJzermonding ook snel aan de vuurtoren in Nieuwpoort. De zonsopgang wil ik niet missen door lang te slapen, want dan mis ik het mooiste van de dag.”

“Mijn natuurfoto’s zet ik vooral op Twitter en vaak worden ze overgenomen in het weerbericht op Eén of Focus/WTV. Dat is altijd fijn om te zien. Ik post ook foto’s op Facebookgroepen, wat ik heel boeiend vind, omdat je er ook heel wat inspiratie uit haalt.”

“Deze foto nam ik dit voorjaar tijdens De Gevleugelde Stad in Ieper. Ook op de Kattenstoet was ik present. Als je in Ieper opgroeit, lijkt alles wat er gebeurt gewoon, maar pas als je er later terugkeert, zie je wat voor moois er al die tijd al geweest is.”

“Wat reizen betreft denk ik dat we nooit verder dan Nederland zullen geraken. (lacht) In Nieuwpoort kunnen we alvast heel mooie foto’s nemen, maar ook al fietsend ontdekken we veel. We zijn nog altijd verwonderd wat voor moois er te zien valt, bij ons en in Nederland.”

Bernine Deramoudt (66) is afkomstig van Vlamertinge en woont nu in Nieuwpoort. Ze werkte bij het OCMW en geniet nu van haar pensioen. Info: www.twitter.com/berninebernie.