"Afzien om iets te bereiken, ik doe het niet meer"

13/10/17 om 06:00 - Bijgewerkt op 12/10/17 om 11:15

"Mensen zien in mij een gedreven konijn. Gella de topsportster, de energiebom, het prestatiebeest..., terwijl ik eigenlijk best lui ben." Dat moest voormalig judokampioene Gella Vandecaveye ons toch eens uitleggen. Op vandaag runt ze haar eigen bedrijfje in pr- en sportconsulting, dus het valt wel mee met dat luieren. Het is meer dat ze stilaan de balans vindt, waar ze altijd al naar op zoek is.

Begin de jaren 1980 trakteerde Het Gemeentekrediet, vandaag Belfius, de kinderen van zijn personeelsleden op een paaseierenraap in Sint-Idesbald. En daar houdt Gella Vandecaveye levendige herinneringen aan over: "Eitjes rapen aan zee, ik vond het fantastisch! Thuis hadden we niet de gewoonte om met Pasen eitjes te rapen." Veel meer zee dan dat is haar uit haar jeugd niet bijgebleven, en ze duikt meteen naar 1997, toen de judoploeg tijdens het historische EK een rist medailles won. Dat was in Oostende, waar ze sinds enkele jaren steevast deelneemt aan de nieuwjaarsduik. "Puur carnaval, iedereen is uitgelaten, de sfeer is zot... Ik moet mezelf telkens overwinnen om de kou te trotseren, maar ik wil er absoluut bij zijn. Tenzij 1 januari op een zaterdag valt zoals dit jaar het geval was, dan viert mijn familie Nieuwjaar en wil ik erbij zijn." Maar veel meer heeft ze niet met de zee. En al zeker niet met urenlang als sardientjes op het strand liggen.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!