Weekend - altijd trots op West-Vlaanderen

De man die West-Vlaanderen leerde wandelen

De man die West-Vlaanderen leerde wandelen

Torhout video Nancy Boerjan - Niet minder dan 162 unieke natuurwandelingen in West-Vlaanderen en randgebieden tekende Marcel Gevaert de voorbije jaren voor onze lezers uit. Goed voor een maandelijkse portie wandelplezier. Deze week verschijnt de laatste wandeltocht in KW Weekend, want op zijn tachtigste moet ook Marcel toegeven dat hij een dagje ouder wordt. Samen blikken we terug op zijn verwezenlijkingen. Trots? Neen. Maar wel tevreden.

  •  
Kruiden kweken in de winter

Kruiden kweken in de winter

Redactie KW - December staat voor de deur. Dat betekent in veel gevallen kouder, vroeger donker en binnen genieten van de gezelligheid. In de ...

De cartoon van Fien Cools

De cartoon van Fien Cools

Fien Cools - Elke week tekent Fien Cools een cartoon van KW Weekend.

Feesttip

Feesttip

Elke week maakt Fien Cools een cartoon voor KW Weekend.

Ode aan de lukken

Ode aan de lukken

Bert Vanden Berghe - Te veel stress tijdens de eindejaarsperiode? Dan is het hoog tijd om terug te grijpen naar een beproefde, nooit falende, stressvrije én West-Vlaamse traditie: die van de lukken. De lekkere boterwafels die vroeger dienden als geschenk voor familie én als geluksbrenger voor het nieuwe jaar. En met een fles elixir erbij, is het feest verzekerd. Een verdiende ode aan de lukken dus, én aan de lukkenbakkers.

Live in de living

Live in de living

Op zoek naar een origineel eindejaarsfeestidee? Eentje dat verrassend, charmant en sfeervol tegelijkertijd is? Wij vonden het gewoon in onze eigen huiskamer: een gezellig en intiem miniconcertje van de Kortrijkse singer-songwriter Jasmien Aernout. Eentje waar het geen twee nummers duurde vooraleer de eerste tranen werden weggepinkt...

Ritme Negre 2014

Ritme Negre 2014

De wijntip van Gido Van Imschoot is deze week de Ritme Negre 2014, Priorat, Spanje.

De favoriete restaurants van Martin Bacquaert

De favoriete restaurants van Martin Bacquaert

Westouter Wijnbouwer Martin Bacquaert heeft met Entre-Deux-Monts in Westouter een van de grootste wijndomeinen van het land. Paradepaardjes zijn de feestelijke bubbels Bacquaert Brut en Wiscoutre, die als een van de eerste Vlaamse mousserende wijnen een zilveren medaille in de wacht sleepte tijdens een internationale wedstrijd in Dijon. Voor zijn favoriete adresjes blijft hij echter in eigen streek.

Leven, werk en passies van Hanne De Crits

Leven, werk en passies van Hanne De Crits

Oostduinkerke Wouter Verheecke - Hanne De Crits heeft een zetel uit haar eigen webshop. Die gebruikt ze echter maar zelden, want de Oostduinkerkse heeft geen zittend gat. Het beste bewijs: de medaille die ze overhield aan een halve marathon. Toch zit ze ook graag met haar neus in de boeken - lees: haar laptop - om zo bij te leren over haar job in de bouwkunde, haar Spaans bij te schaven of lekkere adresjes in de streek op te snorren.

"Niemand zit op mij te wachten"

"Niemand zit op mij te wachten"

Hooglede Bert Vanden Berghe - In De Collega's 2.0, de nieuwste film van Jan Verheyen, duikt tussen de bekende cast ook een verrassende nieuwkomer op. Loes Swaenepoel (23) uit Hooglede maakt haar filmdebuut als het brave kneusje Kaat. "Soms ben ik een beetje sociaal gehandicapt."

Gunter Lamoot: "Ergens in mijn hoofd is het altijd vakantie"

Gunter Lamoot: "Ergens in mijn hoofd is het altijd vakantie"

Oostende Bert Vanden Berghe - Met Gunter Lamoot op een podium is het altijd lachen geblazen, maar een feestvarken kan je hem niet bepaald noemen, zeker niet achter gesloten deuren. Zijn uitgesproken humor komt dezer dagen vooral naar voren in korte video's, maar aan goesting ontbreekt het hem geen seconde. "Je mag niet vergeten dat het 'maar' humor is."

De cartoon van Fien Cools

De cartoon van Fien Cools

Elke week tekent Fien Cools een cartoon van KW Weekend.