Waregem krijgt alcoholtesters

15/06/18 om 04:39 - Bijgewerkt op 14/06/18 om 09:40

In de ondergrondse parking van Het Pand en onder de Zuiderpromenade staan sinds kort alcoholtesters waarmee je zelf kan controleren hoeveel promille alcohol je in je bloed hebt, na het drinken van enkele drankjes. Initiatiefnemer is Vincent Leus, vader van Emilie Leus die, samen met nog twee vriendinnen, op haar achttiende overleed nadat ze aangereden werd door een jongeman onder invloed.

Bedoeling van de beide installaties is preventief werken en eventuele ongelukken door alcoholintoxicatie voorkomen. "Initiatiefnemer van dit project is niet politiezone Mira, maar wel Vincent Leus met het Fonds Emilie Leus vzw, die al op verschillende locaties in Vlaanderen zo'n infrastructuur heeft geïnstalleerd", aldus schepen van Mobiliteit Kristof Chanterie. "Zelf raakten wij in contact met Vincent die ondernemer en bedrijfsleider is van Verandaland. Hij stelde ons voor om enkele van die testers in Waregem te plaatsen. Die zijn door het Fonds gefinancierd. Via het gemeentebedrijf Wagso staan wij in voor het onderhoud van de toestellen. Let wel: het zijn geen officiële apparaten. Zij geven wel correcte cijfers aan." Bedrijfsleider Vincent Leus is de vader van Emilie Leus die op ha...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!