Wannes Dewulf: “Drie zeges maakten seizoen goed”

Wannes Dewulf, hier aan het feest in Westrozebeke. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Na een paar weken rust met het oog op het komende pisteseizoen rijdt Wannes Dewulf zondag in Lendelede zijn laatste wegkoers van 2018. “Vooral met het oog op WestSprint, want het verschil met de zevende plaats is slechts drie punten”, aldus de Roeselarenaar, die toch meer van zijn nieuwelingendebuut verwacht had.

“Over het hele seizoen gezien had ik er toch iets meer van verwacht, maar mijn drie zeges maken heel veel goed”, aldus de 15-jarige Wannes Dewulf, die won in Lendelede, Westrozebeke en Egem. “De eerste maanden had ik het heel moeilijk. Een week na het clubkampioenschap brak ik mijn pols, waardoor ik drie maanden in het gips zat. Toen ik goed en wel opnieuw kon koersen, was het tijd voor mijn examens. Mijn voorjaar is dus volledig de mist ingegaan. Pas na de stage met CT Luc Wallays-JRR in het begin van de zomer is mijn vorm in stijgende lijn gegaan. Mijn breuk leverde toen zelfs een voordeel op, want ik zat nog iets frisser dan de jongens die al het hele seizoen aan het koersen waren. Ik had gehoopt één keer te kunnen winnen, maar uiteindelijk zijn het er drie geworden. Dat had ik nooit verwacht.”

“Over het hele seizoen gezien had ik er toch iets meer van verwacht, maar mijn drie zeges maken heel veel goed”

De voorbije weken kwam de Roeselarenaar niet meer in actie, maar zondag start hij wel nog in Lendelede. “Ik sta momenteel achtste in WestSprint, op drie punten van de zevende. Daarom start ik nog, in de hoop nog een plaatsje op te schuiven. Waarom die rustperiode? Ik kroonde mij dit seizoen tot provinciaal kampioen op de piste en wil die trui deze winter kunnen tonen. Daarom heb ik nu wat gerust met het oog op de pistewedstrijden. Ik zal er zoveel mogelijk wedstrijden meepikken. Het kan mijn ontwikkeling als renner alleen maar ten goede komen.”

Piste in Gent

Wannes hoopt zich op de piste in Gent klaar te stomen voor een mooi tweede seizoen als nieuweling. “Ik hoop me dan in het grotere werk te kunnen bewijzen, want dat is dit jaar niet echt gelukt. Ik verwacht er veel van. Dan hoor je immers bij de oudsten van de categorie. Zonder pech moet ik zeker mijn mannetje kunnen staan, al hoort dat ook bij de koers”, besluit de leerling economie-wiskunde aan de VMS in Roeselare. “Het is niet altijd gemakkelijk om alles te combineren, maar met een goede planning lukt dat wel. Het is bovendien een goede afleiding.” (SM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier