Voetbalvrienden eren voor derde keer ‘Jenske’ Vanderheeren

Wijlen Jens 'Jenske' Vanderheeren. © GF
Philippe Verhaest

De vele (voetbal)vrienden van Jens ‘Jenske’ Vanderheeren organiseren komende zondag voor de derde keer een minivoetbaltornooi ter ere van hun makker. De 25-jarige Ingelmunsternaar kwam op 10 oktober 2015 om het leven bij een verkeersongeval.

Zondag 21 oktober verzamelen vrienden, familieleden en kennissen van Jens Vanderheeren in de gemeentelijke sporthal in de Bollewerpstraat om samen de derde Memorial Jenske te beleven, een vriendschappelijk minivoetbaltornooi met alle teams waar Jens bij speelde.

De geliefde Ingelmunsternaar stierf op zaterdag 10 oktober 2015 bij een tragisch verkeersongeval op de Randweg in Meulebeke. In alle vroegte werd Jens frontaal aangereden door een man uit Tielt, die na een nachtje stappen op weg was naar huis.

Jenske, die enorm geliefd was in Ingelmunster en de brede omgeving, wordt nog iedere dag gemist, ook bij de drie voetbalclubs waar hij een gewaardeerd speler en keeper was.

Daarom organiseren de liefhebbersploeg VKW Den BP, minivoetbalploegen RMFC Prestige en Tenten Vannieuwenhuyze voor de derde keer een vriendschappelijk minivoetbaltornooi om hun vriend te eren.

“Het wordt een sportieve namiddag. Iedereen die Jenske kende of in zijn hart droeg, is meer dan welkom”, klinkt het bij de organisatie. “Het is vooral onze bedoeling om de vele vrienden en familie van Jenske samen te brengen, drie jaar nadat we onze copain zijn verloren.”

Het tornooi start om 13 uur en de prijsuitreiking is voorzien om 18 uur, wanneer de wisselbeker Jens Vanderheeren aan de winnaars wordt overhandigd. De ouders van Jens, Francky Vanderheeren en Catherine Vroman, zullen de trofee uitreiken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier